Wijnliefhebber?

Als u een wijnliefhebber bent, of u nu een kenner bent of nog maar net wijn begint te ontdekken, is er in de directe omgeving van Les Bardons genoeg te beleven.

Bezoekt u bijvoorbeeld eens de minder bekende wijnstreek Rhone – Côte Roannais en ontdek de Vins de la Côte Roannaise, op slechts enkele kilometers van La Pacaudière. De rode wijnen en rosés – met hun eigen appellation controlée – worden gemaakt van de Gamay druif, genaamd Saint Romain. De Côte Roannais wijnen zijn in Nederland niet breed bekend en zijn het ontdekken meer dan waard >http://www.cote-roannaise.fr/.

Veel meer bekendheid geniet de Beaujolais en de Bourgogne, waar u in een uurtje naar toe rijdt. De Beaujolais kent bijzondere wijnen, mooie en beroemde cru’s en is daarnaast alom bekend vanwege de Beaujolais Primeur, de wijn van de laatste oogst die de derde week van november ten doop wordt gehouden.

Ook de vermaarde Bourgogne ligt niet ver weg. Een verblijf in Maison Les Bardons is een prima gelegenheid om een mooie ”route des vins” te rijden, een kijkje te nemen in, en de geur op te snuiven van de kelders in de vele beroemde wijn-chateaux die de Bourgogne rijk is. U kunt dan ook de stad Beaune bezoeken.