Restaurants in overvloed. In Frankrijk is lekker eten heel belangrijk.

Restaurants in overvloed. In Frankrijk is lekker eten heel belangrijk. De Franse keuken staat nog altijd bol van traditie. Als u restaurants in de buurt bezoekt, treft u op de kaart nog vele klassieke Franse gerechten, naast natuurlijk de (regionale) specialiteiten en de typische ingrediënten uit de streek.

Roanne

Er zijn diverse goede restaurants in de omgeving. Meest spectaculair is zonder twijfel het befaamde Troisgros in Roanne, op slechts 20 kilometer afstand, dat al 40 jaar onafgebroken (!) drie Michelin-sterren bezit. Verbaas u gerust over de kwaliteit en de pure sfeer van kleine eenvoudige restaurants, waar de Franse nog steeds hun plat du jour nuttigen.

Iguerande

In Iguerande, een kwartier rijden, kunt u de oliemolen van J. Leblanc bezoeken. De verrukkelijke olies van Leblanc, waarvan enkele tot de beste ter wereld worden gerekend, worden nog op ambachtelijke wijze gemaakt.
Bij Iguerande heeft Michel Troigros zijn derde restaurant La Colline du Colombier geopend, helemaal à la campagne, in een oude boerenhoeve.

La Pacaudière

Enkele kilometers van La Pacaudière ligt restaurant Le relais de La Borde waar ‘grenouilles’ (kikkerbillen) de specialiteit van het huis zijn. Tevens is er de BeaBar. Franse lunch met een Pichetje wijn, eerlijke franse keuken.

Le Crozet & St Haon Le Chatel

Direct naast La Pacaudière ligt het prachtige middeleeuwse dorpje Le Crozet. Leuk om even doorheen te wandelen (auto-luw). Dat geldt ook voor het aangename St Haon Le Chatel, een prachtig dorp, met een hele bijzondere, gekoesterde sfeer. Bezoekt u hier het karakteristieke Le Passage Secret, met tuinterras tussen eeuwenoude muren, waar u van een kir of pastis geniet. Even verderop kunt u voortreffelijk eten bij Le Garde Manger. Super leuk restaurant waar dagelijks tijdens de lunch een menu de jour wordt geserveerd.

Ambièrle

In Ambièrle heeft restaurant Le Prieuré in het voorjaar van 2009 een eerste Michelin-ster ontvangen.

Arfeuilles

In Arfeuilles ongeveer een half uurtje rijden bestieren Elly en Marcel Auberge du Précontent. Op uitzending gemist: Ik Vertrek; Elly en Marcel kun je zien hoe ze daar zijn begonnen. Een gezellig restaurant of voor een leuke borrel!

Chef op Les Bardons

Natuurlijk is het mogelijk om op Les Bardons zelf heerlijke hapjes of prachtige diners te maken. Teven is het mogelijk om een chef aan huis te laten komen. Volg de link om dit te organiseren.