Maison Les Bardons is het achterhuis en tevens oudste deel van Chateau Les Bardons. Het dateert van omstreeks 1530. Het Hoofdhuis is later aangebouwd (1860).

Als u via de oude poort van Les Bardons; het domain oprijdt, proeft u meteen de bijzondere oude franse sfeer. Naast het Chateau staat een groot bijgebouw, met onder meer 3 paardenstallen, een torentje en een oude boerenwoning. Aan de achterzijde treft u een afsluitbare binnen court, dat de verbinding is naar het zwembad. Maison Les Bardons heeft een eigen entree, met ruime hal/gang en een oude zandstenen trappartij. De originele deuromlijstingen springen in het oog en onthullen direct dat het hier een oud en oorspronkelijk deel van het maison betreft.

De roede verdeelde ramen, de buitenluiken en gedeeltelijk ook nog binnenluiken zorgen voor extra charme. Bij de entree van Maison Les Bardons heeft u uw eigen grote terras, dat grenst aan een ruim deel van de parktuin met fijne beschutte plekken. U kunt hier heerlijk relaxen: genieten van de zon of in de schaduw van een oude boom, van een boek, een goed glas wijn, etc. En lekker buiten ontbijten terwijl je de eerste zonnestralen van de dag vangt.

U parkeert uw auto bij het huis, dus op het Domaine. Er is comfortabel buitenmeubilair en een BBQ. Er is zowel voor het Maison een ruim terras met luxe stoelen. Op de Court van Les Bardons zijn gezellige kleine tafeltjes te vinden. Hier is een apperatief in het zonnetje heerlijk. Les Bardons ligt in een parkachtige tuin met boompartijen en graslanden. De totale oppervlakte is ongeveer 8 ha. De oude bomen, de grote oprit het is leven van toen in de luxe van nu.

Het achterhuis heeft een Bose box die je kan aansluiten op je mobiele telefoon, voor eindeloos eigen muziek plezier. Er is natuurlijk draadloos internet.

Binnen roken hebben we liever niet.